Maak je zonnescherm weer als nieuw met een zonneschermdoek

augustus 16, 2016

by — Posted in Inrichting

We houden allemaal van licht in onze woonkamer. Als de zon volop schijnt kan dit echter een beetje teveel van het goede worden. Als je door het felle licht bijna niets meer ziet en de planten in je vensterbank het moeilijk krijgen wil je graag een oplossing. Er zijn dan verschillende opties voor zonwering. De belangrijkste hiervan is het traditionele zonnescherm.

Als je zonnescherm niet meer voldoet

Een zonnescherm kan de aanblik van je huis bovendien helemaal opfleuren. Met de tijd zal het echter gaan verkleuren en steeds minder mooi worden. Beschadigingen zoals scheuren en rafels komen helaas ook maar al te vaak voor. Ook kan het zijn dat de kleur of het patroon op het doek uit de mode raken en de gevel van je huis daardoor een zeer gedateerde indruk maakt. Het is begrijpelijk dat je echter niet staat te springen om je hele zonnescherm te vervangen. Dit namelijk een zeer kostbare aangelegenheid. Bovendien kun je het in de meeste gevallen niet zelf en zal je dus een specialist in moeten huren die het werk voor jou doet. Alles bij elkaar kun je een vermogen kwijt zijn.

Vervang je zonneschermdoek

Er zijn echter verschillende opties voor zonwering. Omdat het frame van je zonnescherm in de meeste gevallen nog prima werkt is er ook een veel minder kostbare en heel effectieve oplossing voor handen. Alleen je zonneschermdoek vervangen. Dit is heel betaalbaar en je hebt bovendien de keuze uit ontelbaar veel varianten, materialen, kleuren en motieven. Daar komt nog eens bij dat je niemand nodig hebt voor de montage. Het vervangen van een zonneschermdoek is namelijk heel eenvoudig.  Met niet meer dan een stanleymes en een schroevendraaier kun je de klus al met gemak klaren.