Tips voor het opzetten van je eigen spa

februari 26, 2018

by — Posted in Spa

De spa- en welnessbranche is in een korte tijd groot geworden. Het is met maar liefst 7% in een jaar gegroeid. Er gaat veel geld in om en er liggen veel kansen. Door je te blijven innoveren zal je merken dat je veel klanten aan kan trekken. Het is daarom helemaal geen slecht idee om je eigen spa op te zetten. Lees in dit artikel hoe je dat doet!

  1. Stappenplan

Voordat je begint met het oprichten van je eigen spa, moet je een aantal administratieve formaliteiten regelen. Het is van belang dat je een goed toekomstplan opzet om financiering van de bank te krijgen. Je moet rekening houden met de kosten, het aantal klanten dat je nodig gaat hebben, de uitgaven en de toekomstige winst. Je kunt dit zelf doen, maar je kun ook een accountant inhuren. Als je deze stappen hebt gevolgd is het tijd om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel en kun je je registreren bij het handelsregister.

  1. Waar ga je je vestigen?

Het aanbod van een spa past zich altijd aan aan de vraag. Je moet je dus ergens vestigen waar de vraag naar welness en spa hoog is. Dit is vaak in toeristische steden. Hotels bieden ook steeds vaker spa en welness aan en daar kun je je soms ook in kopen.

  1. Positionering

Voordat je je spa gaat openen, moet je ervoor zorgen dat je de klanten een aantal diensten kan aanbieden: een goede ontvangst, een kwaliteitsservice aangepast aan de wensen van de klant, een aangename sfeer en een mooie uitstraling van de omgeving. Vandaag de dag zijn consumenten ontzettend verwend en ligt de lat dus erg hoog. In de meeste spa’s is het aanbod groot, van bubbelbaden tot een hot tub. Er is immers zo veel keuze. Het is aan jou de keuze om de goede positie te kiezen. Naast de positionering van de kwaliteit moet je je ook positioneren in prijs.  Wil je de duurste zijn of wil je juist de goedkoopste zijn?