Wicker aanbieding: het populaire materiaal voor jouw tuinmeubelen

juni 20, 2018

by — Posted in Exterieur

Je hoort het de laatste tijd misschien wel vaker van mensen: we hebben een Wicker tuinset aangeschaft. Wicker is met recht een hype te noemen, de populariteit van dit materiaal is op het moment echt ongekend. De Wicker tuinmeubelen zijn op het moment echt niet aan te slepen. Maar wat is Wicker eigenlijk precies? En waardoor heeft het zo’n grote mate van populariteit vergaard? Na het lezen van deze tekst snap je waarom een Wicker aanbieding ook iets voor jou is.

 

Wat is Wicker?

Wicker refereert naar vlechtwerk met diverse soorten natuurlijke materialen, veelal gebaseerd op houtsoorten. Denk hierbij aan takken of stengels die vervlochten zijn tot een mooi geheel. Dit kan een tafel, stoel of mand zijn: aan de hand van Wicker is er van alles mogelijk. Verschillende soorten takken kunnen hiervoor gebruikt worden, bijvoorbeeld bamboe, wilg of riet. Ook kunststof Wicker komt inmiddels voor. Door deze veelzijdigheid is Wicker tijdloos en populair. Geen wonder dat zo veel mensen op zoek zijn naar een Wicker aanbieding!

 

De voordelen van Wicker tuinmeubelen

Ten eerste is de veelzijdigheid van Wicker een enorme plus. Wicker kan verwoven worden van verschillende natuurlijke materialen, alhoewel kunststof inmiddels ook een optie is. Deze natuurlijke materialen zorgen voor een natuurlijke look, zodat Wicker in geen enkele tuin misstaat. Daarnaast zijn de meubelen gevlochten, waardoor ze uiterst stevig zijn. Hierdoor zijn ze ook duurzaam en gaan ze lang mee.

 

Daarnaast is Wicker bestand tegen allerlei weerselement. Vocht en UV-stralingen doen je tuinmeubelen dus niets, en tevens zal er geen schimmel ontstaan op Wicker tuinmeubelen. Dit maakt elke Wicker aanbieding tot perfect buitenmeubilair. En daarnaast is Wicker erg eenvoudig te onderhouden. Veelal volstaat een natte doek om het geheel schoon te houden, agressieve schoonmaakspullen worden juist afgeraden. Dit kan een negatief effect hebben op het materiaal.